Over ons

Vele jaren ervaring

Wij hebben een lange loopbaan achter ons liggen in de vloeren industrie. Ruim 20 jaar ervaring kunnen we met u delen. Ons advies is niet alleen een verkooppraatje. Al meer dan 15 jaar hebben wij ons eigen productie bedrijf.
Van het bos tot in uw huiskamer.

over-ons

Door deze ruime ervaring kunnen wij u voorzien van het juiste advies.
Ons doel is streven naar volledige tevredenheid zodat u kunt genieten van uw stukje natuur in huis.

Van Boom tot vloer

Hoe gemakkelijk is het om een vloer te kopen, u kijkt, kiest, maar wat ging er aan vooraf? We beginnen in het bos, daar worden de bomen gemerkt om later te worden gekapt en weggehaald voor de productie in de zagerij, de stammen worden verzaagd tot delen die worden geselecteerd om daarna te worden gedroogd. Eerst een aantal maanden buiten in de wind en daarna in droogkamers. Dit proces duurt ongeveer 5 maanden.

Na de droogperiode waar het vochtgehalte van 70 naar 10% is gegaan, is het hout klaar om bewerkt te worden tot vloerhout. Alle gedroogde vloerdelen worden van 30mm teruggebracht naar een aantal delen van 5 of 6 mm. Dit noemen wij toplagen. Deze toplagen worden op een drager geplakt van berken multiplex. Om deze 2 producten samen te brengen wordt het met lijm samengeperst. Hierdoor ontstaat er weer een plank. Deze plank wordt voorzien van veer en groef om de vloerdelen gemakkelijk in elkaar te laten schuiven. Na dit proces kan de plank worden geschuurd om het oppervlak mooi egaal te maken.

De plank is nu klaar voor de eindbewerking. Geheel naar uw smaak zijn er diverse bewerkingen mogelijk. Als laatste bewerking wordt er een olie, lak of beits aangebracht die voor een groot deel zorgt voor de uiteindelijke kleur. Tegenwoordig worden de vloeren ook steeds vaker gespoten. Meest voorkomend hierin is wit, maar alle RAL-kleuren kunnen worden toegepast.

Nu is uw nieuwe vloer is klaar om te worden gelegd waarna u kunt genieten van uw verantwoord stukje natuur in huis.