Bewerkingen

Om een vloer een eigen gezicht te geven kunnen op vele manieren kleuren en andere bewerkingen worden aangebracht.

Vloeren die gespoten zijn in een dekkende witte kleur winnen steeds meer populariteit. Dit meestal in combinatie met het borstelen van de vloer zodat de houtstructuur beter zichtbaar word. Alle RAL-kleuren zijn bij het spuiten mogelijk.

Een vloer in olie is nog steeds het meest voorkomende.  De olie dringt diep in de poriën van het hout waardoor er een veelheid aan nuances in de kleur ontstaat.  In combinatie met de olie kan het hout worden gerookt, geborsteld, fijn bezaagd of verouderd dmv trommelen, walsen of kantschrapen.

Uw vloer wordt daardoor heel eigen en bijzonder waarmee u de juiste sfeer in uw huis creëert.

Wij kunnen u exact adviseren bij het maken van de juiste keuze en vertellen u graag meer over de uitgebreide mogelijkheden van deze combinaties.

Roken

Roken betekent het hout op een natuurlijke manier laten verkleuren, door diverse kleuren te gebruiken met daar-bij een variatie aan rookeffecten ontstaat er een scala aan kleurmogelijkheden.

roken-afb

Deze afbeelding toont een niet gerookte, een gerookte en een driemaal gerookte plank zonder nabehandeling.

Verouderen

Trommel

Verouderen kan op vele manieren. De meest natuurlijke uitstraling is verouderen in de trommel. Hierdoor ont-staat er een natuurlijke vorm van verouderen waardoor zowel de zijkant als het oppervlak wordt verouderd.

trommel-afb

walsen-afb

Walsen

Walsen is een afdruk achter laten in het hout dit is een repeterend effect wat beschadigingen nabootst, dit effect is alleen zichtbaar aan de bovenkant.

Geborsteld

Borstelen gebeurd machinaal, een machine borstelt het zachte hout uit het oppervlak van het hout waardoor de nerftekening zich opent en meer kleur op kan nemen, hierdoor ontstaat er een levendige structuurtekening van de plank.

geborsteld

geborsteld-afb2

geborsteld

Gekleurd

Kleuren van het hout kan naar ieder wens worden gemaakt. Vele tientallen kleuren in combinatie met roken kunnen samengesteld worden.

gekleurd-afb1

Fijn bezaagd

Fijn bezagen laat een zaagtekening in het hout achter aan het oppervlak, hierdoor ontstaat een heel bijzonder effect.

fijn-bezaagd-afb

geschraapt-afb

Geschraapt

Schrapen is een behandeling aan de langste zijde van de plank, de zijkant die machinaal strak wordt geschaafd word hier opnieuw handmatig bewerkt waardoor de strakke lijn wordt doorbroken.

Bewerkingen